07-01-05

Vraagje...

Bij het surfen naar informatie op het internet over daklozenwerkingen was er een website waarbij de bezoeker een vraag gesteld werd die mij wel even deed nadenken. De vraag was: "Acht je het mogelijk dat je in een situatie zou verzeild raken waarbij je zelf zonder dak boven je hoofd moet leven"? 

 

Na enig nadenken besloot ik om deze  vraag  aan de daklozen die we dagelijks ontmoeten te stellen. Alhoewel ik vermoed dat ik hun antwoord ken. Ik denk dat ze vrijwel allemaal gaan antwoorden dat ze nooit enig idee hadden van de weinig benijdenswaardige  situatie waarin ze nu zijn terecht gekomen.

 

Enfin ik besluit voor mezelf de vraag nu maar te laten rusten als een eerder theoretische vraag.

 

Wellicht is de vraag: "Hoe zou ik (moest ik dakloos zijn) willen benaderd worden"? van meer belang voor de voortgang van onze bezigheden. Dan kom je vanzelfsprekend terecht bij  het principe dat je anderen dient te behandelen zoals je zelf wenst behandeld te worden.

 

Schiet me ineens te binnen wat vandaag een (islamitische) dakloze tegen een vzw-de-Toevluchtmedewerkster” zei: “Jij bent voor mij een engel die God (let op hij zei niet Allah maar God) zelf uit de hemel gezonden heeft”.

 

Ik hoop dat we allemaal medewerkers gaan krijgen die aan dit profiel willen beantwoorden. Als een door God gezonden engel, zonder enig onderscheid te maken in ras, godsdienstige of ideologische overtuiging, vertroosting brengen aan dakloze medemensen. Ondertussen probeer ik zelf er ook zo eentje worden.

Ik hou U op de hoogte van mijn vorderingen. J


22:03 Gepost door de Toevlucht v.z.w. Afdeling Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.