14-01-05

Het wankele evenwicht... en niet in blik!

De mediabelangstelling blijft aanhouden. Ik vraag me af waar dit vandaan komt . Vandaag had ik een journaliste van VRT radio aan de telefoon met de vraag of ze eventueel meekon. Volgende week neemt ze waarschijnlijk terug contact. Nu nog VTM en VRT-tv en we hebben ze gehad.

Vandaag was een "gewone" soepdag. De temperatuur daalt en de bezorgdheid bij de daklozen over het doorbrengen van de nacht neemt toe. We hebben een aantal nieuwe mensen ontmoet en natuurlijke onze inmiddels "goede kennissen".
De securitymensen kwamen ons even begroeten, gisteren ook al... ze waren bijzonder voorkomend.

Ze riepen twee daklozen erbij om te zeggen dat we soep hadden. Daar waren we niet zo verrukt over want de twee waren zo lazarus dat ik ze met hun soepkom naar buiten geloodst heb. Want ik had geen zin om het station te gaan poetsen.

Voila dat komt ervan als ik in een onbewaakt ogenblik anderen laat beslissen aan wie ik soep moet geven. Ik neem me voor om dat niet nog een keer te laten gebeuren.

Jammer dat ik mijn fototoestel niet bij had. Had ik jullie kunnen tonen welk een moeite ik had om het station proper te houden. Maar, het is me gelukt. Ik denk dat wij toch wel een bijzondere beschermengel toegezonden krijgen. Ik heb nog nooit iemand zo met een soepkom zien “zwadderen” zonder één druppel te morsen.


Ik heb vandaag de online editie van het Nieuwsblad nagekeken. Géén artikel te bespeuren. Zou het in de gewone (papieren) krant gestaan hebben en niet online? Ik weet het niet maar ik stuur een e-mailtje om het te achterhalen.


22:44 Gepost door de Toevlucht v.z.w. Afdeling Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.