26-01-05

His Masters Voice

Hilde en Thieu hebben volgens afspraak jassen en truien en mutsen vanuit Limburg naar de thuisbasis van de toevlucht Brussel overgebracht. Hilde en Kristel zijn dan met hun tweetjes de daklozen gaan bezoeken. Wat jammer dat Hilde niet in Brussel woont want ze is geknipt voor dit werk. Ze vindt het ook heerlijk om te doen en heeft een groot hart voor de daklozen. Je ziet ze gewoon stralen als ze een praatje met de mensen maakt. Een mevrouw zegt tegen Kristel en Hilde: “één ding weet ik heel zeker, jullie zijn door God gestuurd”. Zal ik  eens vertellen wat ik daar van denk?:  “Dat is ook zo”.

 

Om 19.00 uur arrivieert onze nieuwe medewerker Hug Prior. Omdat Kristel en Hilde een dakloze zonder muts hadden aangetroffen vraag ik aan Hugh of hij even met mij mee naar het station gaat de arme man een warme muts bezorgen. Als we de kerel een muts (net gearriveerd uit Limburg)  over zijn koude oren getrokken hebben maak ik met Hugh nog een ronde door het station. Hij is verbaasd,  in alle gangen en hoekjes van het station komen er mensen naar met toe om me te begroeten en een praatje te maken. Hij zegt ik dacht dat het er maar enkele waren.

 

Hugh is uit het goede hout gesneden, geen ramptoerist maar iemand met een hart voor mensen. Bovendien merk ik in de loop van de avond dat hij niet enkel Engels maar ook goed Frans, Pools, Tjechisch en Russisch spreekt. Ook door God gezonden.

 

Vandaag gaat Hugh  voor de eerste keer mee. Kristel krijgt haar eerste vrije dag na meer dan 80 dagen. Oef.


07:14 Gepost door de Toevlucht v.z.w. Afdeling Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.