16-02-05

de regel van ...

Niettegenstaande het een ontzettend drukke week beloofd te worden heb ik me voor genomen om vandaag de nodige eerste contacten te leggen om het geplande "De Toevluchtvriendenconcert" te organiseren.

We hebben  al een idee hoe het concert er gaat uitzien maar het is ons niet zo duidelijk waar het te organiseren omdat zowel Hasselt Brussel als Antwerpen mij geschikt lijken. In elk geval zou het een concert moeten worden met een korte presentatie over het werk van de Toevlucht in de verschillende provincies en met een verzorgde receptie achteraf. In elk geval zal mijn ervaring in het organiseren van concerten goed van pas komen.

Kennen jullie de 20/80-regel? Hij heeft ook nog een andere naam (van een Italiaanse econoom, geloof ik) maar die ben ik vergeten. De term komt uit de kwaliteitscontrole. In elk geval betekent de 20/80-regel dat 80% van de moeilijkheden door slechts 20% van de mensen veroorzaakt zou worden. In de praktijk wi! dat zeggen dat als je iets doet je moet vermijden om te veel aandacht aan mensen die moeilijkheden of tegenwerking veroorzaken te besteden. Anders gaan die al je tijd in beslag nemen. Een nogal negatieve benadering.

We hebben zelf de regel omgedraaid. We weten  uit ervaring dat als je iets organiseert maar 20 procent van de mensen voor 80 procent van het welslagen verantwoordelijk zijn. Ik weet in Limburg ondertussen goed wie die 20 % zijn. De muzikanten die we op het oog heb zijn dus al gewaarschuwd bij deze dat we weer eens een concert organiseren  en dat we weer eens op hen beroep ga doen. Maar daar staat tegenover dat we hun tot "het goede deel" rekenen. Magere troost? Neen, want het waren in het verleden steeds bijzonder fijne muzikale momenten met een laaiend enthousiast publiek.

Ik probeer snel een datum te prikken dan heb ik een "point of no return" en dat vind ik zelf altijd motiverend.

We houden  jullie op de hoogte.


06:30 Gepost door de Toevlucht v.z.w. Afdeling Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.