05-03-05

wansmakelijk...

Gisteren zijn Hugh en ik al op het middaguur naar het station geweest met soep. De vorige keer liepen een aantal daklozen met "horentjespetten" van Jupiler op, die zijn nu gelukkig uit het beeld verdwenen. Ik vond het op zijn minst een wansmakelijke campagne, bovendien hadden ze de daklozen van blikken bier voorzien. Met de koude is alcohol, integenstelling tot wat veel mensen denken, bijzonder slecht. De eerste die doodvriest is meestal diegene die het meest gedronken heeft.

Het was een bewogen ronde vanmiddag.

Een mevrouw was opzettelijk zo hard tegen de grond geduwd en daarbij gevallen dat ze ernstig gekwetst was.

Ik garandeer je dat je niet goed weet wat zeggen als je met dergelijke "nutteloos" geweld en wreedheid te maken krijgt en tegenover iemand staat die gewond en totaal overstuur is.

Een nieuwe dakloze (het is de tweede keer dat ik hem ontmoet) heeft zijn gezin verloren in de Tsunami en zwerft nu hier in Brussel rond. Hij spreekt Engels, eerder al was hij een zoontje verloren bij een aanslag van de Tamiltijgers. Het is een bijzonder lieve man. Onze Grieks-Orthodaxe dakloze slaat een groot kruis voor hij aan zijn soep begint.

Terwijl de soep uitdelen en met de mensen praten komt er een wat oudere mijnheer naar me toe en geeft me 50 euro om het werk te steunen. Hartelijk dank mijnheer, , God zal het U lonen zei mijn grootmoeder zaliger altijd. Of dat theologisch juist is daarover zou je een serieuze boom kunnen opzetten. In ieder geval waren wij bemoedigd door het vrijgevige gebaar van de man.


20:56 Gepost door de Toevlucht v.z.w. Afdeling Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.