16-03-05

hondenvoer

Voila de computer (koeler van de processor was stuk) is hersteld en we zijn terug online. Het is enkele dagen geleden dat jullie dus nog een bericht konden lezen maar het werk ging ondertussen wel verder.

Enkele bijzonderheden: afgelopen vrijdag moesten Hugh en ik lang wachten om soep te kunnen brengen. Een gedeelte van het station werd letterlijk en figuurlijk bestormd door tientallen politie en securitymensen. Niemand kon in of uit dat gedeelte waarvan alle vier de ingangen werden afgezet door rijen politiemensen met honden met daarvoor securitypersoneel. Het leek op een heuse scéne uit een fim over een politiestaat. De mensen werden erg lang vastgehouden. Hugh kon als Brits onderdaan zijn ogen niet geloven. We probeerden een verantwoordelijke politieambtenaar te pakken te krijgen om er alsnog door te geraken. Niks aan te doen we moesten blijven wachten. Na een uur mochten we er dan toch eindelijk door. Waarom deze "oefening" plaats gevonden heeft mag de spreekwoordelijke Joost weten.

Eergisterenavond had ik in de Holy Trinity church na de gemeentevergadering van Paulina en Helen wel een dertigtal (lekker verse) broden met bijbehorende Franse kazen (een enorme hoeveelheid) gekregen. Voor de gemeentevergadering hadden we een kaasbuffet. Het was echter al een uur of tien. We zijn dan een aantal daklozencentra langs gereden en in de Casu (die was nog open) waren ze erg blij met het eten dat we brachten. Voor ons was het erg bemoedigend dat onze kerkleden zo attent waren om aan onze daklozen te denken door ons het eten mee te geven.

Vanavond maken Jennifer en Anna hun eerste soloflight bij de daklozenronde. Ik blijf toch maar in de buurt want er hangt een groep nogal (ogenschijnlijk) lastige kerels aan één ingang van het station de laatste dagen. Meestal willen ze meer soep voor we iedereen bezocht hebben. Het bleek echter voor hun twee honden te zijn. Dus hadden ze hun eigen soep met brood er in aan hun hond gegeven. Zelf kan ik dus deze kerels, met zo een groot hart voor hun viervoeters, niet echt lastig vinden.


07:36 Gepost door de Toevlucht v.z.w. Afdeling Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.