19-03-05

Openbaar...

Toen Hugh en ik gisterenavond soep uitdeelden in de publieke reizigerszitruimte kwamen twee securitymensen naar ons toe met de medeling dat het "verboden" was om soep uit te delen. Daarbij verwezen ze naar de bordjes waarop stond dat men er enkel maar mag zitten als men iets consumeert. Ik wees de heren er vriendelijk maar vastberaden op dat deze bordjes niet van een naam voorzien zijn, er staat niet op wie dat vraagt. Is het Eurostar, zijn het de handelaars of de NMBS-directie?

Bovendien is de ruimte openbaar. Ik heb hen daarop attent gemaakt en ook op het feit dat wij op geen enkele manier de openbare orde verstoren.Trouwens we kunnen maar moeilijk beoordelen wie daar wat consumeert en waar het vandaan komt.

De security bleef echter aandringen. Ik heb hen dan beleefd maar vriendelijk verzocht om de politie er bij te halen en officieel klacht tegen mij neer te leggen wegens het geven van soep aan daklozen. Maar dat wilden ze niet. Ze begonnen dan over samenwerking met ons te praten. Ze vertelden dat er daklozen rookten in deze ruimte (aha dus toch een publieke ruimte want er mag niet gerookt worden) waarop ik als samenwerking voorstelde om aan geen enkel persoon die aan het roken is soep te geven. De security was blij met dit voorstel en mijn positieve houding om met hun samen te werken. Hugh en ik ook.

Bovendien hebben wij nog nooit een dakloze zien roken in deze ruimte.


08:45 Gepost door de Toevlucht v.z.w. Afdeling Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.